Wat is een appartement

Wat is een appartement.

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Een appartement is de benaming voor een woning van één verdieping; bestaat de woning uit meerdere verdiepingen dan wordt gesproken van een maisonnette. Een eenkamerappartement wordt vaak een studio genoemd.

Onder 'appartement' verstaan we, de afzonderlijke woning in een groter gebouw.

Wat informeel het "kopen van een appartement" wordt genoemd, is dat juridisch het kopen van een appartementsrecht. Wanneer een gebouw juridisch is gesplitst in appartementen, wordt deze combinatie van het aandeel in het gebouw, het uitsluitend gebruiksrecht op een privégedeelte en het verplichte lidmaatschap van een vereniging van eigenaars (VvE) tezamen 'appartementsrecht' genoemd.

• Studio of eenkamerappartement: dit appartement soort bestaat uit 1 leefruimte met zit- en slaapgelegenheid. In een studio bevindt zich een badkamer met douche of bad en een toilet plus een kitchenette met elektrische kookplaten en een koelkast.

• Tweekamerappartement: dit appartement heeft 1 slaapkamer en 1 woon-/slaapkamer. Elk appartement heeft een badkamer met douche of bad en een toilet. De kitchenette heeft elektrische kookplaten en een koelkast.

• Driekamerappartement: dit appartement heeft twee slaapkamers en 1 woon-/slaapkamer. De faciliteiten zijn gelijk aan een tweekamerappartement.

Een appartement beschikt meestal over een balkon of terras.

Alle veelgestelde vragen